Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g farinha tipo 65, mais q.b. p/ polvilhar
- 250 g farinha integral
- 1 ½ c. chá de sal marinho
- 1 ½ c. chá de bicarbonato de sódio
- 450 g leitelho (buttermilk - ver dica)
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 521 kJ / 124.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 24.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 348.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brioche de abóbora
2u.
Pão com sementes e aveia
5 godz. 30 min
Pão da terra
1h 35min
Pão integral caseiro com farinha de sementes
2u.
Pão alemão
2u.
Pão de centeio e noz
1h 25min
Pão integral com tomilho-limão
2sa 35 dk
Pão de centeio e aveia
1h 30 min
Pó de caril (mistura de especiarias)
10min
Pão de iogurte
50min
Pão de nozes
1 Std. 55 Min
Pão de forma integral
2u.