Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 克 食油
- 250 克 帝王虾 ,带壳,去肠线 (参考贴士)
- 1 个 蒜瓣
- 30 克 小红葱
- 15 克 新鲜姜 ,切片
- 1 条 指天椒
- 10 克 虾米 ,浸软
- 1 支 新鲜香茅 ,只取白色部分,拍扁 (opcjonalnie)
- 1 汤匙 咖喱粉
- 1 支 咖喱叶
- 1 汤匙 酱青
- 1 茶匙 糖
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 962 kJ / 230 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 395 mg