Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 五花肉,去皮 ,切片
- 1 ½ 茶匙 盐
- ½ 茶匙 麻油
- 2 小撮 白胡椒粉
- 50 克 虾米 ,洗净
- 30 克 食油
- 6 朵 干香菇 ,浸软,去蒂并切片
- 3 个 蒜瓣
- 30 克 红萝卜 ,切小块
- 300 克 长豆 ,切成5公分长
- 350 克 印度香米 ,洗净
- 30 克 酱青
- 20 克 绍兴花雕酒
- 10 克 蚝油
- 450 克 水
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3474 kJ / 831 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 16 mg