Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 克 米粉
- 20 克 蒜瓣
- 20 克 小红葱
- 20 克 虾米 ,浸泡软化
- 40 克 泰式辣椒酱
- 2 根 新鲜香茅 ,只取白色部分,切成薄片
- 40 克 食油
- 6 片 新鲜疯柑叶 ,去梗
- 20 克 鱼露
- 10 克 糖
- 300 克 水
- 80 克 红萝卜 ,切细条
- 150 克 包菜 ,切块
- 1 条 新鲜辣椒 ,切片
- 1 茶匙 鸡精粉 ,自制或市售
- 1 小支 芫荽 ,切碎,装饰用
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1762 kJ / 421 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 72 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 578 mg