炒粿条
TM6 TM5 TM31

炒粿条

3.1 (9 ocen)

Składniki

  • 10 克 黑酱油
  • 20 克 酱青
  • 1 茶匙 峇拉盏
  • 1 小撮 白胡椒粉
  • ½ 茶匙 香菇调味粉
  • 500 克 粿条
  • 100 克 新鲜豆芽
  • 20 克 蒜瓣
  • 20 克 小红葱
  • 20 克 食油
  • 2 茶匙 辣椒糊
  • 200 克 鲜虾 ,洗净并去壳
  • 20 克 新鲜韭菜 ,切成3公分长
  • 1 个 蛋 ,稍微打散

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1280 kJ / 306 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
46 g
Tłuszcz
7 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy