Wersje kompatybilne
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Blumenkohl und Knusperkartoffeln
- 1 Knoblauchzehe
- 1 ½ TL Salz
- 1 geh. TL Natron
- 1 TL Paprika rosenscharf
- 1 TL italienische Kräuter, getrocknet
- 80 g Öl
- 500 g Wasser
- 500 g Drillinge
- 650 g Blumenkohlröschen, ggf. halbiert
- 30 g Paniermehl zum Bestreuen
Vegane Hollandaise
- 90 g vegane Margarine, in Stücken
- 50 g Mehl
- 190 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht, vegan
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 30 g Senf, mittelscharf
- 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Kurkuma
- ½ TL Kala Namak (siehe Tipp)
- 230 g Sahnealternative aus Soja
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2751 kJ / 657 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 48 g
- Błonnik
- 8.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vegane Frikadellen mit Kartoffelsalat
1 godz. 20 min
Veganer Dürüm
30 min
Veganes "Butter Chicken"
50 min
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8 godz.
Mac and Cheese (vegan)
3h
Vegane Mac and Cheese
1h
Veganes Zaziki mit Dampfgemüse
40 min
Veganes "Thunfisch" Baguette
15 Min
Vegane Rouladen mit Knödeln und Rotkohl
2 godz. 20 min
Soja-Gulasch mit Serviettenknödel
1h 25min
Vegane Lasagne
1 Std. 50 Min
Veganes Rührei
30 min