Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g Wasser
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühwürfel (für je 0,5 l) - 1000 g Kartoffeln, festkochend, ungeschält
- 80 g Pardina-Linsen, getrocknet
- 100 g Gewürzgurken, abgetropft
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 80 g rote Zwiebeln, halbiert
- 1 ½ TL Salz
- 80 g Gurkenwasser
- 2 EL Senf
- 80 g Sonnenblumenkerne, geröstet
- 90 g Möhren, in Stücken
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl und etwas mehr zum Anbraten
- 80 g Haferflocken, zart
- ½ TL Paprika de la Vera
- ½ TL Majoran
- ½ TL Thymian
- 5 g Flohsamenschalen
- 2 EL Worcester-Sauce, vegan
- 30 g Rote-Bete-Saft
- 80 g Mayonnaise, vegan
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3251 kJ / 777 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 37 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 15.4 g
- Sód
- 1432 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Blumenkohl mit veganer Hollandaise und Knusperkartoffeln
1h
Kartoffelwaffeln mit Tofucreme
1h
Veganer Dürüm
30 min
Safranreisbällchen auf Tomatensauce
2h 30min
Veganes Seitan-Geschnetzeltes mit Spätzle
8 godz.
Vegane-Bällchen-Pasta
1 godz. 30 min
Veganer Caesar Salat
40 min
Veganes "Thunfisch" Baguette
15 Min
Vegane Linsen-Lasagne
3h
Linsen-Kartoffel-Puffer mit Cashew-Dip (vegan)
45 min
Vegane Flammkuchen mit Rucola-Pesto
1h 25min
Veganes Paprika-Gulasch
45 min