菠菜丸子配炖番茄
TM6 TM5

菠菜丸子配炖番茄

5.0 (1 ocena)

Składniki

菠菜丸子

  • 200 克 冷冻菠菜叶 ,解冻并切碎(2厘米)
  • 70 克 洋葱 ,切块
  • 5 根 新鲜欧芹 ,只取叶子
  • 60 克 黄油
  • 130 克 牛奶
  • 250 克 隔夜白面包 ,切成方块
  • 150 克 马苏里拉乳酪(Mozzarella) ,切成方块(1厘米)
  • 40 克 面粉
  • 3 颗 蛋
  • ½ 茶匙 盐
  • 1 小撮 豆蔻粉

炖番茄

  • 100 克 洋葱 ,切块
  • 1 瓣 蒜头
  • 20 克 橄榄油
  • 400 克 罐装番茄碎
  • 10 克 番茄泥
  • 1 茶匙 糖
  • ½ 茶匙 干燥百里香
  • ½ 茶匙 盐
  • 橄榄油 ,涂抹用
  • 100 克 水
  • 250 克 樱桃番茄
  • 盐 ,依个人口味调整
  • 1 小撮 黑胡椒粉
  • 1 茶匙 新鲜罗勒 ,切碎

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
2760 kJ / 656 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
58 g
Tłuszcz
34 g
Błonnik
6.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy