
Urządzenia i Akcesoria
Smoked Salmon Rolls
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 pieces
Składniki
-
water plus extra for brushing1000 g
-
sushi rice rinsed well250 g
-
rice vinegar plus 2 Tbsp for brushing2 Tbsp
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
soy sauce3 Tbsp
-
wasabi paste1 Tbsp
-
toasted sesame seeds2 Tbsp
-
mascarpone cheese2 Tbsp
-
avocado cut in thin slices (3 mm)½
-
cucumber cut in matchsticks, deseeded¼
-
fresh coriander leaves only8 sprigs
-
nori seaweed4 sheets
-
mascarpone cheese for sticking
-
smoked salmon cut in pieces to fit sushi rolls200 g
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
38.9 kcal /
162 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

Sushi
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia