Urządzenia i Akcesoria
Smoked Salmon Rolls
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
36 pieces
Składniki
-
water plus extra for brushing1000 g
-
sushi rice rinsed well250 g
-
rice vinegar plus 2 Tbsp for brushing2 Tbsp
-
caster sugar1 tsp
-
fine sea salt½ tsp
-
soy sauce3 Tbsp
-
wasabi paste1 Tbsp
-
toasted sesame seeds2 Tbsp
-
mascarpone cheese2 Tbsp
-
avocado cut in thin slices (3 mm)½
-
cucumber cut in matchsticks, deseeded¼
-
fresh coriander leaves only8 sprigs
-
nori seaweed4 sheets
-
mascarpone cheese for sticking
-
smoked salmon cut in pieces to fit sushi rolls200 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Białko
1.8 g
Kalorie
162 kJ /
38.9 kcal
Tłuszcz
2.3 g
Węglowodany
2.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sushi
10 Przepisów
Wielka Brytania i Irlandia
Wielka Brytania i Irlandia
Może spodoba Ci się również...
Seafood and Cream Cheese Rolls
1h 20min
Strawberry Lemonade
10min
Ukrainian chebureks
1h 35min
Potato Pancakes
45min
Baked Pancake with Bacon (Pannukakku)
50min
Bloody Almond Finger Biscuits
2h
Khachapuri
1h 30min
Tiramisu
5h 20min
Hot Dog Rolls
55min
Apple and Blackcurrant Pie
2h
Prawn Tempura Rolls
2h 40min
Coconut-crusted King Prawns with Citrus Mustard Dip
45min