Urządzenia i Akcesoria
Chickpea Soup (Revithia)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
6 portions
Składniki
-
onions quartered150 g
-
olive oil50 g
-
dried chickpeas soaked overnight, rinsed, drained250 g
-
water plus 250 g chilled1350 g
-
fine sea salt2 tsp
-
plain flour30 g
-
freshly squeezed lemon juice (approx. ½ lemon)20 g
-
fresh flat-leaf parsley roughly chopped leaves only, for garnishing2 sprigs
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
12 g
Kalorie
1054 kJ /
251 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
27 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Minestrone
45 min
Chickpea soup with spinach
40 min
Moroccan Bean Soup
45 min
Creamy Courgette Soup
25 min
Spiced Moroccan Lentil Soup
40 min
Spring Greens Soup with Beans
35 min
Lentil and spinach soup
50 min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50 min
Chickpea Soup with Spinach
40 min
Red Lentil Soup
40 min
Sweet Potato and Courgette Soup
25 min
Tomato, Lentil and Thyme Soup
40 min