Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed, drained
- 1350 g water, plus 250 g chilled
- 2 tsp fine sea salt
- 30 g plain flour
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chickpea soup with spinach
40min
Spelt and Honey Tear and Share Bread
6h 40min
Salt Cod with Spinach and Chickpeas
45min
Kelp Noodles in Marinara Sauce
20min
Slow Cooked Beans with Cider
2h 30min
Pasta and Chickpea Salad
25min
Cream of Asparagus Soup
15min
Multiseed Bread
2h
Noodle soup
35min
Spelt and Buckwheat Bread
1h 55min
Spinach, Lemon and Lentil Soup
50min
Red Lentil Soup
40min