Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g onions, quartered
- 50 g olive oil
- 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed, drained
- 1350 g water, plus 250 g chilled
- 2 tsp fine sea salt
- 30 g plain flour
- 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
- 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cucumber Soup
25min
Pearl Barley Risotto with Mushrooms
50min
Rice milk
24h 15 min
Chickpea soup with spinach
40min
Asparagus cream soup
30min
Roast Carrot Butter
1 godz.
Creamy Tomato Soup
25min
Seafood rice
1 godz. 15 min
Crusted Pâté (Spain)
10h
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Asparagus Stem Soup
55 min
Spinach and Parmesan Soup
45min