Chickpea Soup (Revithia)
TM5 TM6

Chickpea Soup (Revithia)

2.7 (18 ocen)

Składniki

  • 150 g onions, quartered
  • 50 g olive oil
  • 250 g dried chickpeas, soaked overnight, rinsed, drained
  • 1350 g water, plus 250 g chilled
  • 2 tsp fine sea salt
  • 30 g plain flour
  • 20 g lemon juice, freshly squeezed (approx. ½ lemon)
  • 2 sprigs fresh flat-leaf parsley, roughly chopped leaves only, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1054 kJ / 251 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
9 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy