Neapolitan Pizza
TM6

Neapolitan Pizza

4.5 (20 ocen)

Składniki

  • 1 tsp dried instant yeast
    lub 10 g fresh yeast, crumbled
  • 450 g water
  • 360 g 00 flour, plus extra for dusting
    lub strong white bread flour, plus extra for dusting
  • 8 g fine sea salt
  • 30 g lemon juice (see tip)
    lub 1 tsp ascorbic acid powder
  • 200 g pizza sauce, e.g. Mutti Classic
    lub passata
  • 250 g fresh mozzarella sliced, well drained
  • extra virgin olive oil, for drizzling
  • 16 fresh basil leaves, for garnishing

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
4585.9 kJ / 1096.1 kcal
Białko
49.7 g
Węglowodany
150.9 g
Tłuszcz
31.3 g
Tłuszcz nasycony
17.4 g
Błonnik
7.6 g
Sód
2696.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy