
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dry Brine
- 15 g fresh rosemary leaves only
- 60 g fine sea salt
- 60 g dried apple slices
- 30 g coriander seeds
- 30 g juniper berries
- 3 heaped Tbsp black peppercorns
- 1 lemon thin peelings of skin only
- 2 dried bay leaves
Spice Rub
- 2 limes thin peelings of skin only
- 2 lemons thin peelings of skin only
- 2 tsp ground turmeric
- 1 pinch saffron
- 2 garlic cloves
- 2 Kashmiri dried chillies
- 1 heaped tsp sweet paprika
- 1 heaped tsp caster sugar
- 2 tsp fine sea salt plus extra to taste
-
1
tsp ground black pepper plus extra to taste
lub 1 tsp black peppercorns
Turkey Breast and Potato Soup
- 1000 g turkey breast fillets, skin on, boneless
- 80 g red onions quartered
- 60 g unsalted butter diced
- 900 g chicken stock
- 850 g waxy potatoes peeled and quartered
- 1 sprig fresh rosemary to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 372 kcal / 1556 kJ
- Białko
- 34 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Węglowodany
- 32 g
- Błonnik
- 5 g