Pistachio Cupcakes

Pistachio Cupcakes

4.8 97 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
12 pieces

Składniki

Cupcakes
  • pistachio nuts, unsalted plus 1 Tbsp for garnishing, roughly chopped
    70 g
  • unsalted butter soft
    170 g
  • caster sugar
    170 g
  • self-raising flour
    140 g
  • baking powder
    1 tsp
  • large eggs
    3
  • pistachio nut extract to taste
    5 - 10 drops
Mascarpone Icing
  • mascarpone
    200 g
  • double cream
    300 g
  • icing sugar
    120 g
  • pistachio nut extract to taste
    8 - 12 drops

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 piece

Białko 5.3 g
Kalorie 2036 kJ / 487 kcal
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 36.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...