Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
彩椒太陽蛋
- 1 顆 紅甜椒
- 1 顆 黃甜椒
- 6 - 7 顆 蛋
- 1000 克 水
茄汁鯖魚拉麵
- 3 塊 乾拉麵麵條 (約205克,如五木純麵煮意原味)
- 200 克 小白菜 ,洗淨切段
- 1 罐 罐裝茄汁鯖魚 (約230克,如三興牌),切塊(適於入口大小)
肉燥炒雙椒小黃瓜
- 5 粒 蒜頭 (約20克)
- 5 克 油
- 1 根 小黃瓜
-
1
罐 罐裝肉燥 (如青葉嚕肉飯料)
lub 100 克 豬絞肉 ,預先醃製(詳見要訣)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1996.1 kJ / 477.6 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 43.2 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 397 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 831.9 mg