
Urządzenia i Akcesoria
午餐肉美乃滋飯&菜頭貢丸湯、香菇炒青花菜
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 人份
Składniki
餐肉美乃滋飯&菜頭貢丸湯
-
午餐肉 (約340克,如TULIP),切塊(約1.5公分)1 罐
-
白蘿蔔 ,削皮切塊(約3-4公分)300 克
-
米300 克
-
蛋3 顆
-
牛奶50 克
-
奶油 ,切小塊10 克
-
鹽 ,依個人口味調整少許
-
冷開水 (opcjonalnie)1200 克
-
冷開水 (opcjonalnie)200 克
-
貢丸10 顆
-
鹽 ,調味用,依個人口味調整少許
-
白胡椒粉 ,調味用,依個人口味調整少許
-
芹菜 ,切末少許
-
香油 ,調味用,依個人口味調整少許
香菇炒青花菜
-
蒜頭 (約20克)5 粒
-
油5 克
-
乾香菇 ,泡軟,切絲30 克
-
紅蘿蔔 ,削皮,切絲20 克
-
青花菜 ,洗淨,切小朵180 克
-
鹽 ,調味用,依個人口味調整少許
-
美乃滋 ,裝飾用少許
-
蔥 ,切蔥花,裝飾用1 枝
-
香鬆 (如味島香鬆),裝飾用少許
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
657.1 kcal /
2746.5 kJ
Białko
37.1 g
Tłuszcz
22.2 g
Węglowodany
78.6 g
Błonnik
6 g
Tłuszcz nasycony
199.9 g
Sód
1243.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

一日食記
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan