![Irisches Buttermilchbrot Irisches Buttermilchbrot](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1E1150D3-66E2-41B9-BD4D-E1D870AD5F38/Derivates/0D1A8B43-2B9B-41A6-A642-3B3888B19B2D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten
- 250 g Weizen-Vollkornmehl
- 1 ½ TL Salz
- 1 ½ TL Natron
- 450 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 521 kJ / 125 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfeffer-Brötchen
2 Std.
Irisches Buttermilchbrot
45min
Sesam-Stangen
1 godz.
Joghurtbrot (schnell)
1 godz. 15 min
Möhrenbrot
2 Std.
Möhren-Müsli-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 Std. 30 Min
Hafer-Kartoffel-Brot
2 Std. 30 Min
Dinkel-Roggen-Landbrot
3h
4-Korn-Minis
45min
Schnelle Möhren-Brötchen zum Mitnehmen
35 min
Dinkel-Bürli
11 Std.