Urządzenia i Akcesoria
Irisches Buttermilchbrot
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
16 Scheiben
Składniki
-
Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bearbeiten250 g
-
Weizen-Vollkornmehl250 g
-
Salz1 ½ TL
-
Natron1 ½ TL
-
Buttermilch450 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Scheibe
Białko
5 g
Kalorie
521 kJ /
125 kcal
Tłuszcz
1 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Damals. Heute. Für immer.
50 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Dinkel-Buchweizen-Brot
2 godz. 30 min
Joghurtbrot (schnell)
1 godz. 15 min
Weißbrot
1 godz. 50 min
Schwarz-Weiß-Brot
4 godz.
Weizen-Buttermilch-Brot
12 godz.
Dinkel-Hafer-Brot
1 godz. 10 min
Nuss-Körner-Brötchen
4 godz. 40 min
Amaranth-Brötchen
9 godz.
Weizen-Hafer-Brötchen
1 godz. 30 min
Joghurtbrot
2 godz.
Hafer-Kartoffel-Brot
2 godz. 30 min
Möhrenbrot
2 godz.