Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
320 g oranges, small, unpeeledmandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almond220 g
-
caster sugar220 g
-
unsalted butter softened250 g
-
eggs3
-
cornmeal, coarse170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gluten-free Baking
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Avocado & lime soft serve ice-cream
5 min
Gwinganna Barramundi escabeche
45 min
DIY fruit dippers
35 min
Caramel Brownies
1 godz. 20 min
Frozen Coconut Lime Cake
8 godz. 25 min
Plum slice
1 godz. 30 min
Falafel in square flatbread (r’gaif bread) with tahini sauce
1 godz. 25 min
Chicken pastilla
1 godz. 10 min
Pasta "alla Norma"
50 min
Sunflower and sesame seed bread rolls
1 godz.
Chocolate cake
45 min
Coconut-Lime Crème Brûlée
3 godz. 15 min