Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
320 g oranges, small, unpeeledmandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almond220 g
-
caster sugar220 g
-
unsalted butter softened250 g
-
eggs3
-
cornmeal, coarse170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gluten-free Baking
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Menu with vegetable velouté, chicken with mustard sauce and steamed vegetables
45 min
Gin and cucumber icy poles
24 godz. 15 min
Marinated peppers
55 min
Lemon Myrtle Baklava (Mark Olive)
3 godz. 20 min
Cheese Blintz Soufflé
1 godz. 10 min
Pumpkin and ginger soup
35 min
Tarte Tatin
1 godz.
Baked falafel kofta
Brak ocen
Fatayer with cheese and mint
1 godz. 5 min
Pumpkin soup
35 min
Beetroot hummus
10 min
Yoghurt cake
1 godz. 40 min