Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
320 g oranges, small, unpeeledmandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almond220 g
-
caster sugar220 g
-
unsalted butter softened250 g
-
eggs3
-
cornmeal, coarse170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gluten-free Baking
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Asparagus tart with sour cream pastry
2 godz.
Potato and vegetable purée
45 min
Meat Stock Paste
Brak ocen
Eggplant Stacks
1 godz. 35 min
Za'atar mix substitute
5 min
Duck foie gras
24 godz.
Spiced Moroccan lentil soup
40 min
Artichokes Romana
50 min
Mediterranean pearl barley risotto
1 godz.
Coconut & almond jelly with pineapple syrup
25 godz. 20 min
Vegan Bolognese
Brak ocen
Smooth fennel and carrot soup
40 min