Urządzenia i Akcesoria
Polenta, mandarin and almond cake
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions
Składniki
-
320 g oranges, small, unpeeledmandarins (approx. 4), unpeeled320 g
-
water1000 g
-
macadamia nuts60 g
-
blanched almond220 g
-
caster sugar220 g
-
unsalted butter softened250 g
-
eggs3
-
cornmeal, coarse170 g
-
gluten-free baking powder1 tsp
-
icing sugar for dusting
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
7.4 g
Kalorie
1865 kJ /
444 kcal
Tłuszcz
32.3 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
31.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Gluten-free Baking
10 Przepisów
Szwajcaria
Szwajcaria
Może spodoba Ci się również...
Panforte
1h 30min
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20min
Fennel, freekeh and orange salad
2h 25min
Baked cheesecake
2h 55min
Stewed prunes
55min
Tomatoes stuffed with mushrooms and nuts
1h 5min
Semolina gnocchi with asparagus
1h 15min
Lebanese-style hommus
13h 15min
Banana and Pear Crumble
30min
Chocolate and pear cake
1h 30min
Chocolate and nut biscuits
55min
Apple, pear and bay leaf cake
1h 15min