Polenta, mandarin and almond cake

Polenta, mandarin and almond cake

4.3 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 35 min
12 portions

Składniki

  • mandarins (approx. 4), unpeeled
    320 g
    320 g oranges, small, unpeeled
  • water
    1000 g
  • macadamia nuts
    60 g
  • blanched almond
    220 g
  • caster sugar
    220 g
  • unsalted butter softened
    250 g
  • eggs
    3
  • cornmeal, coarse
    170 g
  • gluten-free baking powder
    1 tsp
  • icing sugar for dusting

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7.4 g
Kalorie 1865 kJ / 444 kcal
Tłuszcz 32.3 g
Błonnik 2.7 g
Węglowodany 31.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...