Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
檸檬荷蘭醬
- 15 克 水
- 30 克 檸檬汁
- 225 克 無鹽奶油 ,切小塊
- 4 顆 蛋黃 (大型雞蛋)
- ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- 1 小撮 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
鮭魚、蘆筍和香米飯
-
30
克 新鮮香菜葉
lub 30 克 新鮮巴西利葉 - 1 顆 檸檬皮屑 ,避免取用白色橘絡
- 285 克 泰國香米
- 1000 克 水
- 1 茶匙 洋蔥粉
- ½ 茶匙 大蒜粉
- ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
-
340
克 綠蘆筍
lub 340 克 綠花椰菜,切小朵 - 450 克 新鮮鮭魚肉片 ,去皮 (約3公分厚)
- 鹽 ,依個人口味調整
- 黑胡椒粉 ,依個人口味調整
- 1 大匙 檸檬汁
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 3778 kJ / 903 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 62 g
- Tłuszcz
- 58 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 672 mg