Wersje kompatybilne
Panetone recheado com trufa de chocolate e cerejas
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g gotas de chocolate meio amargo
- 40 g água
- 100 g leite integral
- 15 g fermento biológico seco
- 50 g açúcar demerara
- 310 g farinha de trigo
- 1 ovo médio
- 50 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente
- 1 c. chá de essência de panetone
- ½ c. chá de sal marinho
- 250 g chocolate meio amargo, picado
- 200 g creme de leite fresco (equiv. a 1 caixinha)
- 60 g cerejas em calda, escorridas
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 16143 kJ / 3862 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 514 g
- Tłuszcz
- 196 g
- Tłuszcz nasycony
- 96 g
- Błonnik
- 24 g
- Sód
- 260 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cuscuz de camarão
Brak ocen
Bolo pão de queijo
45min
Bolo de rolo
40min
Queijadinha
30min
Brigadeiro de milho verde
30min
Torta rápida de linguiça e queijo Minas
1 Std. 20 Min
Coxinha de frango
1 godz. 45 min
Cuscuz à paulista
1h 25min
Fatias húngaras
1 Std. 50 Min
Empadão do mar
1 Std. 35 Min
Bolo de pamonha doce
55min
Brigadeiros
1h 30min