Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 20 g azeite, mais q.b. para untar
- 600 g farinha de trigo
-
30
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 3 c. chá de fermento biológico seco (12 g) - 380 g água
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 40 g azeite extravirgem
- 40 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 - 350 g cebola, cortada em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 797 kJ / 190 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brigadeiro de frutas secas
15 Min
Polenta
40 min
Risoto de camarão com leite de coco
40 min
Farofa de flocos de milho com banana
25 Min
Pão de batata recheado
1 Std. 25 Min
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Molho vinagrete
15 Min
Cheesecake (assado)
7h 20min
Salada de beterraba
10 Min
Molho pesto de manjericão
10 Min
Risoto com queijo parmesão
30 Min
Caldo de legumes
45 Min