Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Massa
- 20 g azeite, mais q.b. para untar
- 600 g farinha de trigo
-
30
g fermento biológico fresco, esfarelado
lub 3 c. chá de fermento biológico seco (12 g) - 380 g água
- 1 pitada de açúcar
- 1 c. chá de sal
Cobertura
- 40 g azeite extravirgem
- 40 g água
- 1 ½ c. chá de sal
- 300 - 350 g cebola, cortada em metades
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 797 kJ / 190 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risoto básico
30 min
Polenta cremosa com ragu de cogumelos
1h
Patê de queijos
5min
Granola de Castanhas
50 min
Maionese com ovos aquecidos
10min
Polenta
40 min
Pasta de grão de bico (homus)
40 min
Pão pitta
2h
Frango garam masala
50 min
Sorbet de frutas
5min
Risoto com queijo parmesão
30 min
Massa fresca
1h