
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Filling
- 100 g onion cut into quarters
- 20 g grapeseed oil
- 320 - 350 g beef cooked and cut into pieces (see Tips)
- 40 - 50 g carrot cooked and cut into pieces (see Tips)
- ½ tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ - ½ tsp dried marjoram to taste
Pierogi
- 250 g water plus extra to cook
- 1 egg
- 20 g grapeseed oil
- 560 g plain flour plus extra to dust
- 1 pinch sea salt plus extra to cook
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 488.3 kcal / 2043.2 kJ
- Białko
- 22.3 g
- Tłuszcz
- 10.9 g
- Węglowodany
- 73.7 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.1 g
- Sód
- 237.3 mg