Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di farina bianca
- 200 g di zucchero
- 100 g di panna acida
- 100 g di burro, non salato, morbido
- 3 uova
-
20
g di whisky
lub 20 g di succo d'arancia - 1 cucchiaino di lievito in polvere
- ½ cucchiaino di vaniglia in polvere
- 1 pizzico di sale
- 6 barrette di cioccolato svizzero, tipo Branche (ad es. Branche, circa 23 g l’una)
Glassa
- 100 g di zucchero
-
40
g di whisky
lub 40 g di succo d'arancia
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1226 kJ / 292 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 12 g
Alternatywne przepisy
Torta di carote argoviese
2h
Rösti alla bernese
40min
Ratatouille
40min
Pizze di cavolfiore e formaggio
1h
Omini di pasta (Grittibänze)
2h 10min
Panini del 1° Agosto
1h 10min
Panpepato lucernese
55min
Knöpfli
50min
Salsa per insalata ai semi di zucca
10 min
Knöpfli
50min
Lasagne al pesto, patate e fagiolini
2h
Grittibänz dolci
2h 15min