Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 240 g d'eau
- 450 g de farine de blé, et un peu pour fariner
-
½
c. à café de miel (opcjonalnie)
lub ½ c. à café d'extrait de malt, liquide (opcjonalnie) - 50 g d'huile d'olive extra vierge, et un peu pour la finition
- 1 c. à café de levure chimique (½ sachet)
- 1 c. à café de sel
- 100 g de sauce tomate
- 150 g de mozzarella, coupée en morceaux (2-3 cm)
- 100 g de cœurs d'artichaut en conserve, coupés en morceaux
- 75 g d'oignon rouge, émincé en rondelles
- origan déshydraté, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2783 kJ / 664 kcal
- Białko
- 29.3 g
- Węglowodany
- 84.3 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.3 g
- Błonnik
- 7.7 g
- Sód
- 478.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza au thon, aux olives et aux tomates
30 min
Pizzas marinara
3h
Pizza romaine
1h 40min
Pizza au thon
1h 40min
Pizza XXL
3h
Pizza quatre fromages
1 godz. 45 min
Quiche au blé complet, champignons et herbes
2 godz. 10 min
Pizza quatre saisons au chèvre
1 godz. 45 min
Pizza veggie aux tomates, artichauts, mozzarella et roquette
3h 35min
Minipizzas variées
1 Std. 50 Min
Minipizzas ourson
3h 15min
Tortilla aux herbes
1h 5min