Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamelsaus
- 250 g witte suiker
- 200 - 250 g room, 35% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap
- 30 g boter (indien mogelijk in één stuk)
- 1 el azijn
Karameltaart
- 120 g boter, op kamertemperatuur, en iets meer om in te vetten
- 200 g bloem, en iets meer om te bestuiven
- 3 eieren
- 80 g suiker
- 120 g melk
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- 11 g bakpoeder (1 zakje)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1485.1 kJ / 358.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 174.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamelsaus
1sa 30 dk
Appeltaart
Brak ocen
Familie kip galette
1 godz. 55 min
Rustieke kaas dip met bier, komijn en paprika
Brak ocen
Aardbeien mille-feuille
5 Std.
Vloeibare karamel
25 min
Sous-vide biefstuk met bearnaisesaus
2 godz. 20 min
Verse pasta zonder eieren
Brak ocen
Vegan kruimeldeeg
Brak ocen
Witte chocolade cheesecake
16 godz.
Kwarktaart in potjes
4h
Fruit minestrone met saffraan crème
40 min