Karameltaart

Karameltaart

5.0 6 rating
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 50 min
12 stuks

Składniki

Karamelsaus
  • witte suiker
    250 g
  • room, 35% vet
    200 - 250 g
  • water
    1030 g
  • citroensap
    1 tl
  • boter (indien mogelijk in één stuk)
    30 g
  • azijn
    1 el
Karameltaart
  • boter op kamertemperatuur, en iets meer om in te vetten
    120 g
  • bloem en iets meer om te bestuiven
    200 g
  • eieren
    3
  • suiker
    80 g
  • melk
    120 g
  • natuurlijk vanille-extract
    1 tl
  • bakpoeder (1 zakje)
    11 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 stuk

Sód 174.3 mg
Białko 4.4 g
Kalorie 1485.1 kJ / 358.7 kcal
Tłuszcz 19.4 g
Błonnik 0.6 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Węglowodany 40.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...