Karameltaart
TM6

Karameltaart

5.0 (6 ocen)

Składniki

Karamelsaus

  • 250 g witte suiker
  • 200 - 250 g room, 35% vet
  • 1030 g water
  • 1 tl citroensap
  • 30 g boter (indien mogelijk in één stuk)
  • 1 el azijn

Karameltaart

  • 120 g boter, op kamertemperatuur, en iets meer om in te vetten
  • 200 g bloem, en iets meer om te bestuiven
  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 120 g melk
  • 1 tl natuurlijk vanille-extract
  • 11 g bakpoeder (1 zakje)

Wartości odżywcze
na 1 stuk
Kalorie
1485.1 kJ / 358.7 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
40.8 g
Tłuszcz
19.4 g
Tłuszcz nasycony
11.7 g
Błonnik
0.6 g
Sód
174.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy