Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Karamelsaus
- 250 g witte suiker
- 200 - 250 g room, 35% vet
- 1030 g water
- 1 tl citroensap
- 30 g boter (indien mogelijk in één stuk)
- 1 el azijn
Karameltaart
- 120 g boter, op kamertemperatuur, en iets meer om in te vetten
- 200 g bloem, en iets meer om te bestuiven
- 3 eieren
- 80 g suiker
- 120 g melk
- 1 tl natuurlijk vanille-extract
- 11 g bakpoeder (1 zakje)
- Wartości odżywcze
- na 1 stuk
- Kalorie
- 1485.1 kJ / 358.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 40.8 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 174.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Karamelpudding
1 Std.
Aardappelgratin
Brak ocen
Aardbeien mille-feuille
5h
Profiteroles
2h
Zalm met citroen Hollandaise, asperges en rijst
45 Min
Chocoladetaart en gezouten karamel
3 Std. 15 Min
Gestoomde marmercake
1hod. 30min
Mini kaneelbroodjes op een stokje
Brak ocen
Pancake muffins met banaan en chocolade
30 Min
Chocolade meringue en koffie karamel gebak
2h 30min
Kwarktaart in potjes
4j
Witte chocolade cheesecake
16hod.