Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g boter, in stukken, en meer om in te vetten
- 200 g pure chocolade, minimum 63% cacao, callets of stukken
- 100 g water
- 250 g bloem
- 25 g cacaopoeder (ong. 4 el)
- 1 volle eetlepel bakpoeder
- 180 g lichtbruine suiker
- 180 g suiker
- 3 eieren
- 80 g crème fraîche
Glazuur
- 200 g pure chocolade, minimum 60% cacao, callets of stukken
- 200 g zachte boter, in stukken
- 200 g poedersuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 3181 kJ / 760 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zoet kruimeldeeg
1 godz. 50 min
Muffins met chocoladechips
1h
Koekjes met chocoladechips
50 min
Basis karamel
25 min
Eénpersoons chocolade- en aardbeientaart
50 min
Pastilla met kip
1h 10min
Gestoomde citroencake
2h 20min
Amandelverslaving
1h
Chocolade pudding zonder bloem
35 min
Chocoladetaart en gezouten karamel
3sa 15 dk
Amerikaanse pannenkoeken
40 min
Pompoensoep
35 min