Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cake
- 200 g boter, in stukken, en meer om in te vetten
- 200 g pure chocolade, minimum 63% cacao, callets of stukken
- 100 g water
- 250 g bloem
- 25 g cacaopoeder (ong. 4 el)
- 1 volle eetlepel bakpoeder
- 180 g lichtbruine suiker
- 180 g suiker
- 3 eieren
- 80 g crème fraîche
Glazuur
- 200 g pure chocolade, minimum 60% cacao, callets of stukken
- 200 g zachte boter, in stukken
- 200 g poedersuiker
- Wartości odżywcze
- na 1 sneetje
- Kalorie
- 3181 kJ / 760 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 77.3 g
- Tłuszcz
- 47 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hersenen cupcakes
1h 40min
Intense cacao muffins zonder toegevoegde suikers
Brak ocen
Tiramisu
5 Std. 20 Min
Appelcake
1 godz.
Eénpersoons chocolade- en aardbeientaart
50 min
Sous-vide aardbeien met witte chocolade mousse
2 godz.
Citrus lekkernij
50 min
Napolitaanse cake
Brak ocen
Chocoladetaart met sinaasappel
2 godz. 40 min
Knäckebröd met maanzaad en rozemarijn
1 Std. 15 Min
Caribische stoofschotel met kopjes van gestoomde rijst
9h 15min
Roomboterglazuur
5 min