Menu met groentevelouté, kip met mosterdsaus en gestoomde groenten
TM5 TM31 TM6

Menu met groentevelouté, kip met mosterdsaus en gestoomde groenten

4.6 (27 ocen)

Składniki

Velouté, kip en gestoomde groenten

  • 80 - 100 g ui, gehalveerd
  • 1 teentje knoflook (opcjonalnie)
  • 20 g olijfolie
  • 700 g gemengde groenten (bv. courgette, wortel, asperge, paprika, broccoli,...), in stukken (0,5 cm)
  • 600 g water
  • 2 ½ tl zout
  • 400 g aardappelen, in schijfjes (0,5 cm)
  • 500 g kipfilet, in repen (5 x 2 cm)
    lub 500 g kalkoenfilet, in repen (5 x 2 cm)
  • 2 el sojasaus
  • ½ tl gemalen peper
  • ½ tl paprikapoeder (opcjonalnie)
  • 20 g boter (opcjonalnie)
    lub 1 el room (opcjonalnie)

Mosterdsaus

  • 50 g roomkaas
    lub 50 g room, min. 30% vet
  • 1 el mosterd
  • ½ tl zout
  • 1 snuifje gemalen zwarte peper
  • 3 - 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
  • 1 eierdooier (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porties
Kalorie
1745 kJ / 417 kcal
Białko
37 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
6.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy