Wersje kompatybilne
Menu met groentevelouté, kip met mosterdsaus en gestoomde groenten
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Velouté, kip en gestoomde groenten
- 80 - 100 g ui, gehalveerd
- 1 teentje knoflook (opcjonalnie)
- 20 g olijfolie
- 700 g gemengde groenten (bv. courgette, wortel, asperge, paprika, broccoli,...), in stukken (0,5 cm)
- 600 g water
- 2 ½ tl zout
- 400 g aardappelen, in schijfjes (0,5 cm)
-
500
g kipfilet, in repen (5 x 2 cm)
lub 500 g kalkoenfilet, in repen (5 x 2 cm) - 2 el sojasaus
- ½ tl gemalen peper
- ½ tl paprikapoeder (opcjonalnie)
-
20
g boter (opcjonalnie)
lub 1 el room (opcjonalnie)
Mosterdsaus
-
50
g roomkaas
lub 50 g room, min. 30% vet - 1 el mosterd
- ½ tl zout
- 1 snuifje gemalen zwarte peper
- 3 - 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 1 eierdooier (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porties
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 6.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bessenschuim
10 Min
Zalm op een bedje van asperges met kruidenvinaigrette
45 Min
Snel brood
1h 15min
Boeddha bowl met kip
1h
Tonijnkroketten
1h 30min
Limonade
5 Min
Pikante kalkoensatés
1h
Groene bron
10 Min
Pikante wortelbeignets met yoghurtdip
1h 30min
Slasapje
Brak ocen
Detoxsapje “Gave huid”
10 Min
Menu met erwtensoep met gember, zalm met citroen, broccoli en aardappelen
45 Min