Hornazo

Hornazo

4.3 3 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
20 unidades

Składniki

Massa
  • água
    100 g
  • vinho branco
    80 g
  • banha
    60 g
  • azeite
    25 g
  • fermento de padeiro fresco esfarelado
    25 g
  • açúcar
    1 pitada de
  • farinha tipo 65
    500 g
  • ovos
    2
  • sal
    10 g
Marinada
  • lombo de porco fatiado (2 cm de espessura, 5x5 cm aprox.)
    600 g
  • água
    250 g
  • sal
    1 c. chá de
  • paprika
    1 c. chá de
  • pimenta preta
    ½ c. chá de
Ovos
  • ovos médios frios
    4
  • água
    1000 g
Montagem
  • chouriço cortado em rodelas (0,5 cm)
    150 - 200 g
  • presunto de porco preto cortado em fatias finas
    100 g
  • gema de ovo
    1

Wartości odżywcze na 1 unidade

Kalorie 267.3 kcal / 1118.2 kJ
Białko 13.9 g
Tłuszcz 13.7 g
Węglowodany 20.3 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 4.7 g
Sód 261.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...