Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef fillet
- 3 tbsp olive oil
- 1 beef fillet (approx.1000 g - see Tips), trimmed
- 2 tbsp Dijon mustard
Crêpes
- 125 g milk
- 70 g plain flour
- 1 egg
- 2 pinches sea salt
- unsalted butter, to grease
Mushroom duxelles
- 2 garlic cloves
- 1 eschalot
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms
- 200 g button mushrooms
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 8 slices prosciutto
- plain flour, to dust
- 300 g puff pastry (2-3 sheets - see Tips)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 egg yolks, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2334.4 kJ / 557.9 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 907.2 mg
Alternatywne przepisy
Scallops with pea purée
25 Min
Festive lobster pâté
4 godz. 45 min
Rum and raisin ice cream
24 Std. 10 Min
Prawn cocktail with gin-pickled cucumbers
40 min
Maple and Spice Glazed Ham
2h 20min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 Std. 25 Min
Peking-style duck pancakes (MEATER+®)
8u. 50min
Prawn and saffron arancini
25h
Whipped Feta
35min
Korean fried chicken
4h
Roast beef with Yorkshires and gravy
3h 15min
Greek pita breads
1 Std. 15 Min