Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef fillet
- 3 tbsp olive oil
- 1 beef fillet (approx.1000 g - see Tips), trimmed
- 2 tbsp Dijon mustard
Crêpes
- 125 g milk
- 70 g plain flour
- 1 egg
- 2 pinches sea salt
- unsalted butter, to grease
Mushroom duxelles
- 2 garlic cloves
- 1 eschalot
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 400 g fresh Swiss brown mushrooms
- 200 g button mushrooms
- 1 tsp sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- 8 slices prosciutto
- plain flour, to dust
- 300 g puff pastry (2-3 sheets - see Tips)
- sea salt, to season
- ground black pepper, to season
- 2 egg yolks, lightly beaten
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2334.4 kJ / 557.9 kcal
- Białko
- 38 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 32.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 907.2 mg
Alternatywne przepisy
Yellow curry sauce (Dandelion restaurant)
55 min
Spiced Apple Pie (TM6)
2sa
Traditional crème brûlée
25 Std.
Chocolate and Pistachio Cream Cake
25h 20 min
Sous-vide Pork Loin, Pears and Chocolate Sauce
2 godz. 55 min
Buttermilk loaf baked in a cast iron pot
2 godz. 25 min
Bread bowl chicken stew
3h 45min
Greek pita breads
1sa 15 dk
French onion soup (Soupe à l’oignon)
1h
Malted crème brûlée with salted caramel ice cream
28 godz. 30 min
Coq au vin blanc with mashed potato
1 Std. 50 Min
Yiayia's Pastitsio
1h 40min