Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 400 g stückige Tomaten
- 20 g Tomatenmark
- 500 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g rote Linsen
- 100 g Crème fraîche (opcjonalnie)
-
Petersilie zum Garnieren
lub Frühlingszwiebel zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35 min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Tomatensuppe mit Bulgur
50 Min
Rote-Linsen-Suppe
40 Min
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35 min
Sauerkrautsuppe
1 Std.
Rote Linsensuppe
40 Min
Bulgur-Brokkoli-Eintopf
30 min
Kichererbsencurry
45 Min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 Min
Grünkern-Gemüse-Eintopf
1 Std. 10 Min
Cremige rote Linsensuppe
45 Min