Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 4 Knoblauchzehen
- 20 g Öl
- 400 g stückige Tomaten
- 20 g Tomatenmark
- 500 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 200 g rote Linsen
- 100 g Crème fraîche (opcjonalnie)
-
Petersilie zum Garnieren
lub Frühlingszwiebel zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1280 kJ / 306 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 9.9 g
Alternatywne przepisy
Rote-Linsen-Gemüse-Suppe
35min
Rote-Linsen-Suppe
40 min
Bohnen-Tomaten-Eintopf
45 min
Tomatensuppe
40 min
Sauerkraut-Tomaten-Eintopf
45 min
Kichererbsencurry
45 min
Cremige rote Linsensuppe
45 min
Minestrone mit Kichererbsen
13h
Rote Linsensuppe
40 min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Bohnen "bretonische Art" (Eintopf)
35min
Gigantes (Weiße Riesenbohnen im Tomatensud)
45 min