Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g Parmesan, in Stücken
- 130 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 6 Stängel Majoran, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 20 g Olivenöl
- 400 g Auberginen, in Stücken
- 30 g Tomatenmark
- 1 Dose stückige Tomaten (400 g)
- 1 TL Salz und mehr zum Kochen
- ½ TL Pfeffer
- 500 g Nudeln (z.B. Makkaroni)
- Wasser zum Kochen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2552 kJ / 609 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 10.8 g
Alternatywne przepisy
Auberginen-Pasta
30 Min
Auberginen-Auflauf mit Tomaten-Sugo
1h 50min
Aubergine-Parmaggiana
1 Std. 10 Min
Pikante Auberginen-Pizza mit Ziegenkäse
1 Std. 30 Min
Zucchini-Käse-Lasagne
1 Std.
Ratatouille-Pasta
40 Min
Kartoffel-Ratatouille
1 Std.
Ratatouille-Lasagne
1 Std. 30 Min
Auberginen-Tomaten-Pasta
45 Min
Auberginen-Chili
25 Min
Ratatouille mit Schafskäse
55min
Auberginen-Linsen-Pasta
45 Min