![Makrelen-Tapenade Makrelen-Tapenade](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6842A0B0-4AB1-4728-BB78-D94DA3B75A8A/Derivates/9A3B1F80-3D56-42B4-90F8-F4BCD6313627.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 frische, rote Chilischote, entkernt
- 200 g Makrelen, geräuchert
- 80 g Oliven, schwarz, entsteint, abgetropft
- 50 g getrocknete Tomaten, in Öl, abgetropft
- 30 g Olivenöl
- 10 g Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- Wartości odżywcze
- na 1 Gesamtrezept
- Kalorie
- 4165 kJ / 995 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 79 g
- Błonnik
- 13.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügelleber-Pastete
1h 10min
Forellencreme
10min
Ricotta-Terrine mit Basilikum
5h
Brinjal Pickle (Auberginen Pickle)
35 min
Forellencreme
15min
Makrelen-Frischkäse-Aufstrich
10min
Matjes-Katersalat
55min
Matjesaufstrich mit Roter Bete
10min
Forellenmousse
5min
Bruschetta mit Bohnen-Kapern-Creme
10min
Putello Tonnato
4 Std.
Thunfischsauce mit Joghurt
5min