Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ cucharadita de sal
- 40 g de vinagre de arroz
- 10 g de azúcar
- 150 g de arroz de grano redondo
- 1 trozo de alga kombu de 2x2 cm (opcjonalnie)
- 150 g de atún en aceite de oliva (escurrido)
- 2 cucharadas de mayonesa
- 1 cebolleta recta en rodajas finas
- ½ - 1 cucharadita de salsa sriracha (al gusto de picante)
- 180 g de agua
- ½ cucharadita de aceite
Montaje
- 3 láminas de alga nori de aprox. 20x20 cm
- 100 g de salsa de soja
- Wartości odżywcze
- na 24 unidades
- Kalorie
- 4449 kJ / 1064.4 kcal
- Białko
- 58.7 g
- Węglowodany
- 137.4 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.9 g
- Błonnik
- 8.6 g
- Sód
- 6667 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poke bol de salmón y mango
40min
Poke bol hawaiano
45min
Tacos pulled pork con cerveza negra (Cocción lenta)
5h
Nigiri sushi
1 Std.
Poke bol de atún, aguacate y salsa wasabi
45min
Gyozas (empanadillas japonesas)
1 Std.
Gyozas vegetarianas de shiitake
2 Std. 30 Min
Tataki de atún
30min
Gyoza (dumplings)
1 Std. 30 Min
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1 Std. 15 Min
Maki sushi de aguacate y salmón (Japón)
1 Std.
Maki sushi
1 Std.