Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
- ½ cucharadita de sal
- 20 g de vinagre de arroz
- 10 g de azúcar
- 150 g de arroz de grano redondo
- 1 trozo de alga kombu de 2x2 cm
- 180 g de agua
- ½ cucharadita de aceite vegetal
Crema de rúcula
- 100 g de rúcula
- 50 g de queso crema
- 50 g de mayonesa
-
½ - 1
cucharadita de wasabi en polvo
lub ½ - 1 cucharadita de wasabi en pasta
Montaje
- 150 g de salmón fresco sin piel ni espinas, semi congelado, en una pieza
- ½ - 1 aguacate
- 1 pepino pequeño
- 2 láminas de alga nori para sushi
- salsa de soja
- wasabi en pasta
- jengibre encurtido en láminas
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 908 kJ / 217 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 19.2 g
- Tłuszcz
- 13.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.9 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 308.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ensalada de sushi
1h
Satay de pollo con salsa de cacahuetes (HESTAN CUE)
2h 25min
Pasta de curry rogan josh - Subcontinente indio
10 min
Bibimbap (plato completo coreano)
1hod. 10min
Nigiri sushi
1h
Arroz kashmiri - India
30min
Yakitori (brochetas de pollo y cebolleta)
2h 30 min
Bol tex-mex
50min
Nasi Goreng
50min
Rollitos fríos con salsa de cacahuetes (Goi cuon) - Vietnam
20 Min
Arroz blanco para sushi (Cocción de arroz)
1hod. 15min
Maki sushi
1h