Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g tereyağı, kültürlü, parçalar halinde kesilmiş
- 300 g pırasa, yalnızca beyaz kısım, dilimler halinde kesilmiş (2 mm)
- 1000 g su
- 300 - 350 g dana bonfile, ince şeritler halinde kesilmiş (yaklaşık 1 mm x 30 mm)
-
1
tk ev yapımı et bulyon
lub 1 küp et bulyon, ufalanmış - 150 g patates, küpler halinde kesilmiş (2 cm)
- ½ tk tuz
- 80 g krema, hepsi (inek sütünden)
- 150 g rokfor peyniri, parçalar halinde kesin
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1577.4 kJ / 377 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 12.5 g
- Tłuszcz
- 28.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 16.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 423 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sebzeli Kuzu Yahni
55 Min
Kuru Fasulye ve Bal Kabağı Çorbası
40 Min
Musakka
1h 10min
Çedarlı Pırasa Çorbası
50 Min
Mercimek musakka
2 Std. 20 Min
Buharda Patlıcanlı ve Ricottalı Lazanya
1h 25min
Ballı, Soya Soslu, Hardallı Marinasyon
5 dk
Taze Mısır Polentalı Balık Filetosu
1 godz. 5 min
Dim Sum 'Shao Mai'
2 Std.
Avokadolu Ispanaklı Smoothie
10 dk
Patatesli Ispanak Çorbası
45 Min
Kıymalı Ispanak
45 Min