Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g su
- 250 g Fransız fasulyesi
- 120 g kurutulmuş tam buğday makarna,kısa makarna (ör. Penne)
- 1 ¼ tk tuz
- 100 g jambon, hepsi, pişmiş, damak tadınıza göre
- 4 - 6 dal frenk soğanı
- 70 g süt
- 50 g krem peynir
- ½ limon kabuğu, rendelenmiş sadece sarı kısımları
- 5 g limon suyu
- 1 - 2 tutam karabiber
- Wartości odżywcze
- na 1 porsiyon
- Kalorie
- 1445 kJ / 345 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 9.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tahinli Çörek
2h
Taze Mısır Polentalı Balık Filetosu
1 Std. 5 Min
Sebzeli Köfte
50 dk
Armut ve Nar ile Buharda Pancar Püresi
1 Std. 5 Min
Hindiba ve Gorgonzola Peynirli Puf Börekleri
1 Std. 5 Min
Sabayon Soslu Elma
40 dk
Vegan Mayonez
15 Min
Zeytinyağlı Enginar
1sa
Mantarlı Risotto (2 porsiyon)
35 dk
Antrikot ve Sebze Salatalı Bun
1h 20min
Peru Usulü Tavuk, Kişnişli Yeşil Sos ve Avokado Salatası
10 Std. 30 Min
Kıbrıs Usulü Zeytinli Bidda
1 godz. 30 min