Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
250
g şeker
lub 250 g esmer şeker - 200 - 250 g krema, en az %30 yağ içeren
- 1030 g su
- 1 tk limon suyu
- 30 g tereyağı, soğuk, mümkünse tek parça halinde
- 1 yk sirke
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 8545 kJ / 2040 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 256 g
- Tłuszcz
- 111 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Profiterol (Pastacı Kremalı)
2h 45min
Espressolu Karamel Sos
45min
Ganaj
20min
Güllü Antep Fıstıklı Lokum
26 Std. 50 Min
Pastacı Kreması
15 min
Karamel Şekerlemesi
2h
Sünger Kek (Pandispanya)
1 Std. 50 Min
Profiterol
2h 15min
Şu Hamuru (Pâte à choux)
2h
Portakallı Lokum
26 Std. 50 Min
Sıvı Karamel
35min
Fındıklı Lokum
27 Std. 5 Min