Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Eieren
- 6 eieren, medium (53-63 g), koud
- water, te vullen tot 1L
Yoghurtsaus
- 400 g yoghurt, 3,5% V.G.
- 15 g limoensap
- 10 g honing
- ½ tl gemalen kardemom
- 1 tl gemalen zwarte peper
- 1 tl zout
Falafel
- 110 g lente-ui, in ringen (1 cm)
- 3 teentjes knoflook
- 4 takjes verse koriander, enkel de bladeren
- 4 takjes verse peterselie, enkel de bladeren
- 1 eierdooier
- 400 g witte kikkererwten, uit blik, uitgelekt
- 20 g olijfolie
- 20 g vers geperst citroensap
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl zout
- 40 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 40 g paneermeel
- 1500 g olie, om te frituren
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1695.8 kJ / 405.3 kcal
- Białko
- 15.2 g
- Węglowodany
- 33.2 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 5.8 g
- Sód
- 563.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vanillesaus (crème anglaise)
10min
Zoete aardappellasagne
1 Std. 20 Min
Parmezaan op plantaardige basis
Keine Bewertungen
Griekse salade met gestoomde kip
Keine Bewertungen
Tarbot met salsasaus
Keine Bewertungen
Verse pasta zonder eieren
Keine Bewertungen
Gevulde kalkoen met veenbessensaus
Keine Bewertungen
Roomsoep van veldsla, broccoli met olijvensaus
45 Min
Gepaneerde hamburger van kalkoen en spinazie
35 Min
Gebakken kaastaart
3h 10 min
Noten bolognese
35 Min
Mediterrane kippenpastei
50 Min