Eieren met kruidensaus en Paaskoekjes
TM6

Eieren met kruidensaus en Paaskoekjes

(Brak ocen)

Składniki

Eieren

  • 6 eieren, medium (53-63 g), koud
  • water, te vullen tot 1L

Paaskoekjes

  • 100 g opklopbare room, 30-40% V.G.
  • 100 g bloem, en iets meer om te bewerken
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl komijnzaad
  • ½ tl zout

Kruidensaus

  • 1 bos verse peterselie (ong. 20 g), enkel de bladeren
  • 1 bos verse bieslook (ong. 10 g), in ringen
  • 200 g crème fraîche, 15% v.g
  • 30 g melk
  • 20 g vers geperst citroensap
  • 10 g agavesiroop
  • ½ tl zout
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 6 tl kaviaar
  • 6 tl tuinkers, vers

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
744 kJ / 177.8 kcal
Białko
8.3 g
Węglowodany
6.8 g
Tłuszcz
13.2 g
Tłuszcz nasycony
6.3 g
Błonnik
0.5 g
Sód
258.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy