Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pink food colouring
- 75 g raw beetroots
- 70 g water
Sponge cake
- 310 g unsalted butter, softened, plus extra for greasing
- 280 g white sugar
- 1 orange, zest only, no white pith
- 6 eggs
- 225 g plain flour
- 80 g self-raising flour
- 2 tbsp full cream milk
White fondant icing
- 40 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine (see Tips)
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting
Pink fondant icing
- 25 g water
- 3 tsp gelatine powder
- 100 g glucose syrup
- 15 g glycerine
- 620 g icing sugar, plus extra for dusting
Buttercream icing
- 250 g icing sugar
- 125 g unsalted butter, cut into pieces (2 cm)
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp vanilla bean paste
Assembly
- 2 tbsp jam, (flavour of choice)
- icing sugar, for dusting
- water, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3785.6 kJ / 901.3 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 158.8 g
- Tłuszcz
- 30.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 17.7 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 220.8 mg
Alternatywne przepisy
Simple butter biscuits
3h 20min
Gravity cake
2h
Fruit ice cream
10min
Lemon sorbet
8 godz. 30 min
Biscuit pops
2u. 5min
Alphabet cupcakes
25h 30min
Spider cakes
1h 45min
Chocolate mint thins
2h 30min
Noughts and crosses
2 godz. 45 min
Gingerbread biscuits
2u. 20min
Basic vanilla cake
55min
Basic vanilla cupcakes
35min