Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cupcakes
- 250 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 250 g water
- 50 g Dutch cocoa powder
- 150 g buttermilk
- 2 eggs
- 1 tsp natural vanilla extract
- 300 g plain flour
- 1 pinch salt
- 300 g white sugar
- 1 tsp bicarbonate of soda
Buttercream icing
- 250 g icing sugar (see Tips)
- 120 g unsalted butter, cut into pieces and softened
- 2 tsp boiling water
- ½ tsp natural vanilla extract
- natural food colouring of choice (e.g. green, grey)
- lollies of choice, for decorating (e.g, licorice, candy eyes, bullets, jubes, marshmallows, etc.)
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 1170.3 kJ / 278.6 kcal
- Białko
- 2.8 g
- Węglowodany
- 36.4 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 73.8 mg
Alternatywne przepisy
Chocolate cupcakes
1h 20min
Chocolate chip cookies
50 Min
Chocolate chip muffins
40 Min
Buttercream icing
10 Min
American-style pancakes
40 Min
Buttercream icing
5 Min
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1 Std.
Gravity cake
2h
Vanilla honey cupcakes
1h 20min
Basic vanilla cupcakes
35 Min
Basic chocolate cupcakes
40 Min
Basic vanilla cake
55 Min