Urządzenia i Akcesoria
Chocolate caramel bars
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
20 pieces
Składniki
Shortbread biscuits
-
caster sugar100 g
-
unsalted butter softened110 g
-
natural vanilla extract2 tsp
-
plain flour plus extra for dusting170 g
Caramel filling
-
light brown sugar60 g
-
unsalted butter cut into pieces (2 cm)60 g
-
condensed milk (see Tip)160 g
-
light corn syrup60 g
Chocolate coating
-
milk chocolate broken into pieces500 g
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
27.3 mg
Białko
3.6 g
Kalorie
1215.7 kJ /
289.5 kcal
Tłuszcz
15.4 g
Błonnik
0.8 g
Tłuszcz nasycony
9.7 g
Węglowodany
35.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Salted caramel sauce
40 min
Chocolate ganache
20 min
Royal icing (sugar glaze)
5 min
Magnolia Kitchen signature chocolate cake with dark chocolate ganache
28 godz. 15 min
Classic chocolate fudge
3 godz. 10 min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Soft cinnamon doughnuts
50 min
Buttercream icing
5 min
Basic vanilla cupcakes
35 min
Pinwheel biscuits
26 godz. 40 min
White chocolate fudge
3 godz. 10 min
Basic chocolate cupcakes
40 min