Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)

Sauté de légumes aux oeufs et riz (Hestan Cue™)

2.5 2 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

Oeufs et riz
  • œufs de gros calibre
    3
  • sel casher Diamond Crystal®, au goût
  • poivre noir moulu au goût
  • riz long grain
    225 g
  • d'eau
    995 g
  • de sel casher Diamond Crystal®
    2 c. à thé
Légumes sautés
  • d'huile à haute température (végétale, pépins de raisins, canola) à frire
    45 g
  • de brocoli ou 225 g de broccolini
    255 g
  • d'oignons jaunes
    85 g
  • de carottes
    70 g
  • de poivrons rouges
    85 g
  • gousses d'ail
    2
  • de sel casher Diamond Crystal®
    ½ c. à thé
  • de flocons de chili
    ¼ c. à thé
  • de jus de citron
    1 c. à soupe
  • sauce soja au goût
  • huile de sésame au goût

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319 kcal / 1335 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 55 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 1041 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...