Jambon glacé à la moutarde au miel et à l'orange

Jambon glacé à la moutarde au miel et à l'orange

Brak ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz.
14 portions

Składniki

Glaçage au miel, à la moutarde et à l'orange
  • 1 c. à soupe de moutarde de Dijon
  • 2 c. à thé de romarin déshydraté et haché
  • 1 c. à soupe baie de genièvre
  • 170 g de sucre de canne complet non raffiné
  • ¼ c. à thé de clous de girofle
  • ¾ c. à thé de noix de muscade fraîchement râpée
  • 60 g de miel
  • 340 g de marmelade d'oranges
  • 30 g de jus d'orange
Jambon
  • 3800 g de jambon, en tranches avec os (environ 8,5 lb)
  • 15 - 30 de clous de girofle pour garnir
  • pomme, Pink Lady® pour garnir
  • feuille de laurier pour garnir

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 3132.7 mg
Białko 45.3 g
Kalorie 2367.5 kJ / 565.9 kcal
Tłuszcz 23.5 g
Błonnik 4 g
Tłuszcz nasycony 7.9 g
Węglowodany 42.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie