Aubergine croustillante avec sauce tomate basilic (Hestan Cue™)

Aubergine croustillante avec sauce tomate basilic (Hestan Cue™)

3.5 2 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

Sauce tomate et basilic
  • gousses d'ail
    2
  • d'huile d'olive vierge extra
    30 g
  • de flocons de chili
    ½ c. à thé
  • de tomates concassées en conserve
    795 g
  • de sel casher Diamond Crystal®
    1 c. à thé
Aubergine croustillante
  • aubergine (395-450 g)
    1
  • sel casher Diamond Crystal®, au besoin pour saupoudrer
  • d'huile à haute température (végétale, pépins de raisins, canola) à frire
    225 g
  • de farine tout-usage
    60 g
  • de chapelure panko
    115 g
  • d'ail en poudre
    15 g
  • d'oignon en poudre
    15 g
  • de paprika en poudre
    15 g
  • œufs de gros calibre
    3
  • feuilles de basilic frais ciselées
    20

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 327 kcal / 1368 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 15 g
Węglowodany 42 g
Błonnik 12 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Sód 1220 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...