Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g de lentejas pardinas
- 100 g de zanahoria en trozos de 3 cm
- 100 g de cebolla en trozos de 3 cm
- 100 g de pimiento rojo en trozos de 3 cm
- 100 g de pimiento verde en trozos de 3 cm
- 100 g de aceite de oliva
- 2 cucharaditas de sal
- 2 cucharaditas de pimentón
- 2 pastillas de caldo desmenuzadas
- 100 g de jamón curado en dados
- 2000 - 2400 g de agua
- 100 g de chorizo en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1479 kJ / 353 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 14.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 853.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de verduras
1h
Lentejas pardinas con compango
2u. 50min
Judías blancas con chorizo
50 min
Macarrones con chorizo para 12
25 min
Guiso de garbanzos con verduras y chorizo
40 min
Crema de calabacín
35 min
Lasaña boloñesa
1h 30min
Pisto con patatas y huevos duros
45 min
Espaguetis carbonara
25 min
Lasaña 3.0
1h 30min
Arroz meloso con pollo
50 min
Tortilla de patata
45 min