Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al cacao
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 1 tuorlo
Camy cream
- 100 g di mascarpone
- 15 g di latte condensato
- 25 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
- 90 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- fragole pulite, a fettine e a tocchetti
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 14327 kJ / 3424 kcal
- Białko
- 73.7 g
- Węglowodany
- 355.4 g
- Tłuszcz
- 185.2 g
- Błonnik
- 20.6 g
Alternatywne przepisy
Panettone salato di Natale (TM6)
8h
Torta Bicerin
30min
Pasta Choux
2h
Glassa al cioccolato
20 Min
Pasta Choux
2h
Pan di Spagna
1 Std. 50 Min
Nidi pasquali all'albicocca
1 Std. 30 Min
Pasta choux al cacao
1 Std. 10 Min
Fondente di marshmallows
25h 25min
Torta brownie al cioccolato e crema al caramello salato
2h 35min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Ciambelle di Carnevale
4 Std. 5 Min