Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto al cacao
- 60 g di farina tipo 00
- 40 g di cacao amaro in polvere
- 150 g di zucchero
- 4 uova
- 1 tuorlo
Camy cream
- 100 g di mascarpone
- 15 g di latte condensato
- 25 g di zucchero a velo
- 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
- 90 g di panna (min. 30% di grassi)
Terminare la preparazione
- fragole pulite, a fettine e a tocchetti
- 200 g di cioccolato fondente (70% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 2 porzioni
- Kalorie
- 14327 kJ / 3424 kcal
- Białko
- 73.7 g
- Węglowodany
- 355.4 g
- Tłuszcz
- 185.2 g
- Błonnik
- 20.6 g
Alternatywne przepisy
Cremoso al pistacchio
2 godz. 30 min
Cupcake mimosa
1h
Mousse al cioccolato bianco e lamponi, con glassa a specchio e pandoro (di LuCake)
2h 20min
Bignè all'amarena
3h
Tortine di pesche nettarine e mascarpone al lemon curd
3 Std. 40 Min
Cheesecake della Vigilia (TM6)
4h 30min
Cupcakes al cioccolato con glassa cocco-vaniglia (senza lattosio)
29h 10min
Brioche con tacchino arrosto e pomodoro fresco
5j 30 menit
Bignè con crema chantilly e frutti rossi
2 godz. 30 min
Ganache al cioccolato
12h 20min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20p
Cupcake velluto rosso per S.Valentino
50min