Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Suppengemüse, in Stücken, oder Abschnitte (z. B. Möhrenschalen, Sellerie)
- 1 Zwiebel, mit Schale, halbiert
- 50 g Pilze
- 2 Knoblauchzehen, mit Schale
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 4 Pimentkörner
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 2 Zweige Thymian
- 2 Zweige Rosmarin
- 1500 g Wasser
- 2 TL Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 392 kJ / 94 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.3 g
- Błonnik
- 5.3 g
- Sód
- 1635 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Selleriepüree mit Honig
45 Min
Menü: Pastinaken-Kürbis-Suppe, Linsenpastete mit Rettichsalat, Brombeer-Trifle
2h 40min
Paprika-Geflügel-Wurst
14 Std. 30 Min
Tomaten-Brühe
3 Std. 15 Min
Gulaschsuppe (XXL)
2 Std.
Rote-Bete-Brühe
4 Std. 15 Min
Pilz-Puder
5 Min
Kräuteröl
1 Std. 30 Min
Estragon-Senf
15 Min
Marinierte Forellen mit Cherrytomaten und Karottenreis
1 Std.
Slow Cooking Gemüsefond aus Gemüseabschnitten
4 Std. 15 Min
Erdäpfelpüree wie handgestampft
40 Min