Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
- 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten
- 350 g brauner Zucker
- 30 g Orangensaft
- 220 g Rotwein
- 70 g Zucker
- 200 g Maronen, gegart, geschält
- 2 Prisen Salz
- 300 g Mehl
- 4 Eier
- 1 Pck. Backpulver
- 50 g Honig
- ½ TL Zimt
- Wartości odżywcze
- na 12 Stücke
- Kalorie
- 23690 kJ / 5662 kcal
- Białko
- 69 g
- Węglowodany
- 838 g
- Tłuszcz
- 204 g
- Błonnik
- 39.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kirschendatschi mit Weißbier-Sabayon
3 Std.
Hefe-Früchte-Gugelhupf
2h 30min
Lebkuchen-Gugelhupf
1h 20min
Gewürzschnitten mit Frischkäseguss
2h
Hefe-Gugelhupf
7h
Käsekuchen mit Mohn
7h
Rotweingugelhupf
1 Std. 40 Min
Birnen-Gewürz-Kuchen
1 Std. 10 Min
Gewürzkuchen
2h
Rotweinschnitten mit Kirschen
1h
Schoko-Gewürzkuchen
5h
Weintorte mit Äpfeln und Zimtsahne
7h