Rotwein-Bratapfel-Kuchen
TM5 TM6

Rotwein-Bratapfel-Kuchen

4.3 (90 ocen)

Składniki

  • 180 g Butter, weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
  • 600 g Äpfel, säuerlich, geschält, entkernt, halbiert, Hälften längs eingeschnitten
  • 350 g brauner Zucker
  • 30 g Orangensaft
  • 220 g Rotwein
  • 70 g Zucker
  • 200 g Maronen, gegart, geschält
  • 2 Prisen Salz
  • 300 g Mehl
  • 4 Eier
  • 1 Pck. Backpulver
  • 50 g Honig
  • ½ TL Zimt

Wartości odżywcze
na 12 Stücke
Kalorie
23690 kJ / 5662 kcal
Białko
69 g
Węglowodany
838 g
Tłuszcz
204 g
Błonnik
39.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy