Sponge cake all'arancia

Sponge cake all'arancia

4.2 6 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz.
8 porzioni

Składniki

Pan di Spagna all'arancia
  • 220 g zucchero
  • 1 arancia solo la scorza (senza la parte bianca)
  • 220 g di burro a temperatura ambiente, a pezzi + q.b.
  • 4 uova
  • 220 g farina tipo 0
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
Meringa
  • 4 albumi
  • 190 g zucchero
  • 1 pizzico di sale
Mousse allo yogurt
  • 6 g di gelatina in polvere
  • 25 g di acqua
  • 250 g di yogurt greco bianco
  • 1 cucchiaino di essenza di vaniglia
Terminare la preparazione
  • fragole a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 193.2 mg
Białko 11.7 g
Kalorie 2346.7 kJ / 293.4 kcal
Tłuszcz 25.4 g
Błonnik 0.8 g
Tłuszcz nasycony 14.3 g
Węglowodany 76.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...