Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Frosting
- 200 g di zucchero
- 250 g di burro a pezzi
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Basi
- 100 g di zucchero di canna
- 240 g di zucchero semolato
- 400 g di farina tipo 00
- 60 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di bicarbonato di sodio
- 16 g di lievito in polvere per dolci
- 1 pizzico di sale
- 3 uova
- 110 g di panna acida
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
- 170 g di burro + q.b.
- 125 g di olio di semi di mais o girasole
- 300 g di acqua
- scaglie di cioccolato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4127.6 kJ / 986.5 kcal
- Białko
- 7.7 g
- Węglowodany
- 99 g
- Tłuszcz
- 61.7 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rainbow cake (Torta Arcobaleno)
4h 30min
New York cheesecake
6h 30min
Toffee al caramello salato
1h 45min
Doogh
10min
Torta Saint Honoré
5h 50min
Sponge cake all'arancia
2 godz.
Torta bavarese al cioccolato bianco e frutti rossi
7 Std. 30 Min
Pavlova con coulis di lamponi, fichi e melagrana
6h
Torta al cioccolato con profiteroles
21h
Piña Colada
15min
Milkshake al burro di arachidi
15min
Torta foresta nera
3h