Fudge cake

4.1 7 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 5 godz.
10 porzioni

Składniki

Frosting
  • 200 g di zucchero
  • 250 g di burro a pezzi
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 200 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
Basi
  • 100 g di zucchero di canna
  • 240 g di zucchero semolato
  • 400 g di farina tipo 00
  • 60 g di cacao amaro in polvere
  • 5 g di bicarbonato di sodio
  • 16 g di lievito in polvere per dolci
  • 1 pizzico di sale
  • 3 uova
  • 110 g di panna acida
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
  • 170 g di burro + q.b.
  • 125 g di olio di semi di mais o girasole
  • 300 g di acqua
  • scaglie di cioccolato a piacere

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 322.4 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 4043.2 kJ / 966.4 kcal
Tłuszcz 62 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 31.6 g
Węglowodany 98.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...